Offertförfrågan

Hållbara transporter

Att minska vår klimatpåverkan ser vi som en självklarhet och ett måste. Vi arbetar ständigt med att se över vår verksamhet, hur vi jobbar och har ett tydligt mål – att vara klimatpositiva år 2030.

Idag kör vi på biogas 100, HVO och el. Våra fordon håller en hög standard och på våra terminaler har vi tydliga riktlinjer för hur vi ska arbeta. Planering är viktigt hos oss. Det handlar både om hur vi planerar våra rutter, men också om hur vi lastar våra fordon. Allt för att säkerställa att vi är så effektiva som möjligt.

Vår resa har bara börjat och vi tänker fortsätta att driva utvecklingen av miljösmartare transporter framåt.

 

Fordon

Vi har en av marknadens yngsta fordonsflottor, vilket betyder moderna, effektiva och bränslesnåla fordon. Alla fordon drivs av helt fossilfria och förnybara drivmedel som HVO 100 (Hydrerad Vegetabilisk Olja), lokalt producerad biogas och el som dels är märkt Bra Miljöval och dels produceras från vår egen solcellsanläggning.

Givetvis är alla utrustade med motorvärmare och HA-fria däck.

 

 

Hållbarhetsrapport

Vi vill vara en förebild i utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Många av våra kunder är stora internationella företag som ligger långt framme inom hållbarhetsområdet och därmed ställer höga krav på oss som partner. Genom att vara transparenta underlättar vi för kunderna samtidigt som vi ökar vårt interna fokus på att hela tiden jobba framåt och utvecklas.

Det övergripande målet är en helt klimatpositiv verksamhet år 2030. Ett steg på vägen dit är att till nästa år vara klimatneutrala, vilket innebär att systematiskt minska de direkta koldioxidutsläppen till så nära noll som möjligt.

Läs vår Hållbarhetsrapport här:
Hållbarhetsrapport 2021
Hållbarhetsrapport 2019/2020

Läs Tempcons Hållbarhetsredovisning här:
Hållbarhetsredovisning 2022

 

 

Biogasakademin

Vi stödjer Biogasakademin och deras insatser för en bättre miljö och en grönare framtid. Biogasakademin arbetar med att sprida kunskap om biogas, dess fördelar och hur vi kan minska vår klimatpåverkan.

Läs mer om Biogasakademin och deras arbete HÄR.

 

 

ISO

Vi på Widriksson Logistik är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Vi leder utvecklingen för miljövänliga transporter inom distribution. Vi har även tilldelats ISO-certifikat för vårt arbete med Trafiksäkerhet, ISO 39001 samt Livsmedelssäkerhet, ISO 22000.

Du kan läsa vår gemensamma miljö- och kvalitetspolicy HÄR.