Offertförfrågan

Widrikssons affärsområde Shyping blir från den 1 januari 2024 ett eget bolag inom Tempcon Group. Bolagiseringen är ett led i den fortsatta utvecklingen av Shypings digitala TMS-plattform och övriga tjänster inom områden som digitalisering, analys av logistikprocesser och effektivisering av komplex logistik.

Shyping vänder sig till en marknad som delvis skiljer sig från Widrikssons verksamhet genom andra kunder och andra förutsättningar. Syftet med bolagiseringen är att tydliggöra företagets erbjudande på marknaden och möjliggöra fullt fokus på utveckling av Shypings TMS-system och övriga konsultativa tjänster för att möta marknadens ökande behov.

Marcel Nemer som idag är affärsområdeschef på Shyping blir vd för det nya bolaget. Han har arbetat på Widriksson som affärsutvecklingschef sedan 2020 och startade Shyping som eget affärsområde år 2022.

– Bolagiseringen är en milstolpe i vår satsning på TMS-plattformen och andra tjänster för logistikoptimering. Genom att separera Shyping kan vi helt fokusera på de behov och förutsättningar som våra kunder har, och som skiljer sig en hel del från den ordinarie logistikverksamheten, säger Marcel Nemer, ny vd i bolaget Shyping

Shypings fokus är att digitalisera logistikflöden och göra logistiken enklare och mer effektiv genom en kombination av logistikexpertis och mjukvaruutveckling. TMS-plattformen är kärnan i verksamheten och bolaget kommer kontinuerligt utveckla nya funktioner för effektivisering av logistikprocesser.

Shypings TMS-plattform är ett heltäckande logistik- och transportsystem med användarvänliga funktioner som hjälper kunderna att driva en effektiv logistikverksamhet. Idag är Shypings TMS-plattform en fristående SaaS-produkt med applikationer som har förändrat logistikens spelregler genom digitalisering. TMS-plattformen hette tidigare WDDP.

– Att Shyping blir ett separat bolag i Tempcon Group kommer också att stärka koncernens erbjudande och underlätta försäljningen av digitaliserade tjänster inom hela Tempcon Group, säger Marcel Nemer.

 

Om Tempcon Group
Tempcon Group är en koncern specialiserad på temperaturkontrollerad logistik. Koncernen utgörs av en grupp entreprenörsdrivna bolag som alla delar en gemensam vision; att skapa värde för kunden genom säkra, klimatneutrala logistiklösningar för en hållbar framtid. Widriksson Logistik är en del av Tempcon Group sedan 2021.

 

Läs mer om Shyping på shyping.com

 

För mer information kontakta gärna:
Christel Grip, Hållbarhets- & Kommunikationschef på Widriksson Logistik
Tel: 08-588 929 17
E-post: christel.grip@widrik.se