Offertförfrågan

Elgrossisten Rexel Sverige har valt att förnya och utöka sitt samarbete med Widriksson Logistik för sin distribution av elartiklar och energiteknik i Storstockholm, och numera även i Göteborg. Transporterna körs fossilfritt. Genom det nya avtalet tar Rexel kliv mot ytterligare digitalisering, spårbarhet och service mot slutkunden. Uppdraget är värt närmare 30 MSEK per år och innebär cirka 10 nya arbetstillfällen i Göteborg.

–  Det utökade avtalet ställer högre krav på att vi erbjuder Rexel möjligheten till digital spårbarhet och realtidsuppföljning av transporterna. Detta sker genom vår egna digitala leveransplattform WDDP där även slutkunderna kan följa leveranserna, berättar Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Det ursprungliga avtalet omfattar hämtning av elartiklar från Rexels distributionscentraler, sortering och omlastning på Widrikssons terminal samt lokal distribution till Rexels butiker och slutkunder.

– För oss är det synnerligen viktigt att ge våra kunder bra service hela vägen. Att vi också kan erbjuda fossilfria transporter i Göteborg känns helt i linje med Rexels ambition att bidra till en bättre miljö. Vi har goda erfarenheter av vårt samarbete med Widriksson hittills och nu utökar vi kraven och kommer också att dra större nytta av Widrikssons leveransplattform WDDP. Vi ser fram emot den förhöjda och utvecklade servicenivån i vårt förnyade samarbete, säger Thomas Engman, Transportchef Rexel Sverige.

Det utökade avtalet är värt närmare 30 MSEK per år för Widriksson, och genererar omkring 10 nya arbetstillfällen för chaufförer och terminalarbetare i Göteborgsområdet.

 

För mer information kontakta gärna:
Christel Grip, Hållbarhets- & Kommunikationschef på Widriksson Logistik
Tel: 08-588 929 17
E-post: christel.grip@widrik.se

 

Om Rexel
Rexel är marknadsledande energiteknikdistributör som erbjuder material för elförsörjning i alla typer av byggnader, såväl inom tung industri och kraftbolag som i kommersiella fastigheter och helt vanliga svenska hem. Rexel driver utvecklingen i sin bransch mot ett energieffektivt och fossilfritt Sverige med teknik och tjänster inom till exempel energieffektivisering, solceller och elbilsladdning. Genom sin butikskedja servar de hela Sveriges elinstallatörer. Flera av butikerna erbjuder dygnet-runt-öppet 24/7.