Offertförfrågan

Foed Meliane har utsetts till ny vd på Widriksson. Han har fram till nu varit försäljningschef och efterträder Johan Nyblom som övergår till att arbeta med strategisk affärsutveckling i ägarkoncernen Tempcon.

Johan Nyblom har varit vd på Widriksson i sex år. Under den tiden har bolaget haft en mycket god tillväxt och genomgått betydande utveckling när det gäller bland annat digitalisering, verksamhetsstyrning och hållbarhet. Under Johan Nybloms ledning har Widriksson Logistiks position som ett av Sveriges främsta bolag inom last-mile stärkts betydligt.

Till ny vd har styrelsen utsett Foed Meliane, med tidigare erfarenhet från olika roller inom Widriksson, bland annat försäljningschef och vice vd.

– Foed Meliane har gedigen kunskap om Widriksson som företag och om branschen. Foeds styrka är också hans förmåga att bygga nära relationer och att se till kundernas behov i varje läge. Vi ser med tillförsikt fram emot Widrikssons fortsatta resa under Foeds ledning, säger Christian Hallberg, vd Tempcon Group.

Foed Meliane började på Widriksson 2001, då som chaufför. Sedan dess har han haft ett flertal ledarroller inom företaget såsom trafikledningschef, affärsområdeschef, vice vd samt försäljningschef.

– Jag ser fram emot att leda Widriksson vidare. Vårt främsta fokus kommer att vara att säkerställa hög kvalitet i alla uppdrag och att bygga vårt arbetsgivarvarumärke. Utöver det ska vi fortsätta att utveckla företaget på ett lönsamt sätt, säger Foed Meliane.

 

För mer information kontakta gärna:
Christel Grip, Hållbarhets- & Kommunikationschef
Tel: 08-588 929 17
E-post: christel.grip@widrik.se