Offertförfrågan

Daniel bytte sitt jobb inom IT mot ett friare och mer rofyllt arbete hos Widriksson. Som ny i branschen vet Daniel vilka utmaningar man ställs inför som ny chaufför och vilka lärdomar man får med sig. Han trivs mycket bra med yrket och gillar att vara ute och köra. Arbetet beskriver Daniel som både dynamiskt och rutinmässigt, med en lagom gnutta problemlösning. Han tycker om att ha många bollar i luften och kombinerar föraryrket med att frilansa inom mediebranschen samtidigt som han håller på med apputveckling på fritiden.

Daniel Pettersson är nyanställd lastbilschaufför på Widriksson och trivs bra med yrket. Han började i slutet av juni och känner att han sedan dess kommit in i rutinerna. Han beskriver dock att det tog ett litet tag innan han kände sig varm i kläderna. ”Jag är ju både ny i branschen och ny på Widriksson, men jag fick en bra och proffsig introduktion och fick även börja med att åka med en annan förare för att lära mig hur allt går till. När jag väl skulle börja köra själv var det nervöst såklart, och det tog några veckor innan jag kände mig helt säker på saker och ting,” berättar Daniel.

 

Innan Daniel började på Widriksson arbetade han som projektanställd IT-ansvarig. Han hade lastbilskörkort sedan tidigare, både för att ha en annan utbildning med bra jobbmöjligheter att kunna falla tillbaka på och för att han tycker om att köra bil. ”Jag hade som IT-ansvarig en projektanställning som förnyades gång på gång, så när mitt senaste projekt började närma sig sitt slut tänkte jag att om det är någon gång jag ska testa på föraryrket så är det nu. Jag hade redan körkortet och var sugen på att testa något nytt,” förklarar Daniel.

 

Daniel är glad över att han tog steget. Han gillar sitt nya arbete och uppskattar att det är så pass självständigt och dynamiskt. ”Det är så skönt att ha ett jobb där man aldrig blir avbruten, man får lugn och ro när man kör och det uppskattar jag. Sen händer det såklart saker som gör att man måste planera om sin körning, till exempel när en kund är sjuk och inte kan ta emot lasten, men det tycker jag faktiskt bara är kul. Jag gillar att arbetet är dynamiskt och innehåller en lagom mängd problemlösning,” berättar Daniel.

 

Att Daniel sökte sig till just lastbilsföraryrket var ingen slump. Hans bror jobbar i branschen, vilket gav honom lite insikt i yrket. Dessutom arbetade Daniel själv tidigare som rivningsarbetare och då körde han lätt lastbil, så han var säker på att han skulle gilla arbetet. ”Det är kul att vara ute och köra. Jag lyssnar på radio och sjunger med i någon låt och får träffa trevliga kunder. Något av det bästa med yrket är dock att man aldrig behöver ta med sig jobbet hem. När jag är klar för dagen så är jag klar. Det tycker jag är väldigt skönt,” berättar Daniel.

 

Att vara ny på jobbet innebär nästan alltid vissa utmaningar innan man kommit in i arbetet. ”I början var det både lite svårt att hitta, och även lite svårt att hinna inom tidsramarna. Efter att jag lärt mig mer och fått mer erfarenhet upplever jag ingen som helst stress, men när jag var helt ny ville jag dubbelkolla allting flera gånger och då tog det lite extra tid. Nu är jag mycket mer effektiv och då är det inga problem,” förklarar Daniel.

 

Förutom att han gillar själva arbetet så tycker Daniel även att det känns bra att han kan bidra till samhällsnyttan. ”Även om det är ett nödvändigt arbete så kanske inte lastbilschaufför är det första man tänker på när man pratar yrken som bidrar till samhällsnyttan. Men jag kör ju livsmedel till skolor och äldreboenden, vilket ju faktiskt i allra högsta grad bidrar till samhällsnyttan. Så det känns kul också, att få göra något som är viktigt,” menar Daniel.

 

Daniel tycker om att ha många bollar i luften. Utöver chaufföryrket frilansar han inom mediebranschen med att filma och producera 3D-visningar av lägenheter, vilket han tycker funkar bra att kombinera med arbetet på Widriksson. Han har även ett stort intresse för spel- och apputveckling, som han utbildar sig inom på sin fritid. ”Just nu håller jag på och tar fram en app som ska hjälpa lastbilschaufförer som är nya i yrket. Eftersom jag nyss befunnit mig i den sitsen själv tänker jag att jag har bra insikt i vad som kan vara till hjälp,” menar Daniel, som också säger att han ser positivt på framtiden hos Widriksson och att han, som det ser ut nu, kommer stanna på obestämd tid.