Case

Nyfiken på våra uppdrag? Ta del av några av dem här.

Case

Platta paket på väg

För IKEA kör vi dels samtliga hemleveranser som beställs från IKEAs kunder i varuhuset i Kungens Kurva. Dels hanterar vi leveransen av varor som beställs genom IKEAs e-handel för södra Storstockholm. Logistiken hanteras från vår nya omlastningscentral i Vårby i Huddinge.

Uppdraget utförs med fordon som körs med fossilfria drivmedel, framförallt Biogas 100. Varorna levereras antingen till tomtgräns eller på anvisad plats i hus eller lägenhet. Vi tar med oss emballage och eventuella returer när vi åker därifrån. Kunden blir aviserad om leveransen via vår digitala leveransportal och kan därmed följa leveransen i realtid vilket ökar kundnöjdheten hos mottagaren.

 • "Widrikssons har lång erfarenhet av hemleveranser, är väl bekanta med våra krav på leveranssäkerhet och kan dessutom erbjuda fossilfria transporter vilket ligger i linje med IKEAs värderingar."

  Catarina Gyllanderberg Affärsutvecklare IKEA Svenska AB

Widriksson Ikea

Fakta:

 • Uppdraget utförs med två personer; förare och bärhjälp.
 • Samma-dag-leveranser erbjuds.
 • Levereras måndag – söndag.

Case

En matkasse kommer lastad

Allt fler av Coops kunder väljer att handla sin mat online. Vi distribuerar matkassar till de Coop-onlinekunder som bor i Storstockholm, Mälardalen och Göteborg. Coops kunder kan lägga sina ordrar senast kl 24.00 för leverans dagen efter. Efter alla beställningar är lagda gör vår nattpersonal ruttplaneringen som ligger till grund för dagens körningar. På morgonen lastas våra kylfordon med så hög fyllnadsgrad som möjligt för att varje transport ska utföras med mesta möjliga effektivitet.

Samtliga fordon drivs med helt fossilfria drivmedel, dels biogas 100 och dels HVO 100.

Kund Coop Sverige logotyp i färg

Fakta:

 • Uppdraget utförs med kylfordon som drivs med fossilfria drivmedel.
 • Varorna levereras inom ett tidsfönster på två timmar.
 • Leveranserna sker måndag – söndag.

Case

Samordning ger minskad miljöpåverkan i Södertörnskommunerna

Samordnad varudistribution handlar om att organisera leveranserna av varor som åtta kommuner på Södertörn beställer till sina verksamheter på ett smidigare och smartare sätt. Vi använder vår terminal i Västberga som omlastningscentral för de transporter av livsmedel som ska ut till dagis, skolor och andra kommunala enheter. Vi tar emot godset, lastar om det och levererar sedan ut det i en samlad transport till de olika enheterna. Under hela processen håller vi en obruten kylkedja vilket säkerställer att livsmedlen håller samma höga kvalitet som när de lämnar varuleverantören.

Vi tillhandahåller även en kundservice kopplat till uppdraget vilket innebär att om en skola saknar en vara är det vi som tar det vidare till grossisten. Eller om något är skadat eller gått fel.

Med samordningen kan vi minska koldioxidutsläppen och därmed klimatpåverkan i kommunens transporter. Enligt en undersökning från IVL Svenska Miljöinstitutet har utsläppen av koldioxid och hälsofarliga luftföroreningar från varutransporter har minskat med 70 procent på Södertörn.

 

 

Fakta:

 • Vi tillhandahåller obruten kyl- och fryskedja för livsmedelsleveranser.
 • Livsmedelsregistrerad anläggning och livsmedelsutbildad personal.
 • Fossilfria transporter – samtliga tunga fordon körs på HVO 100.

 

 

Case

Gröna transporter av vita varor

Vi transporterar vitvaror och hemelektronik för BSH Home Appliances, med varumärken som Bosch, Siemens och Gaggenau, till byggarbetsplatser i Stockholms- och Norrtäljeområdet. Vitvaror och elektroniska produkter är ömtåliga och måste transporteras på synnerligen varsamt sätt vilket kräver särskild kunskap. Byggleveranser är dessutom känsliga för förseningar och det är avgörande att godset levereras i tid. Vi har därför utformat ett specifikt transportflöde för BSH Home Appliances som bland annat ställer extra höga krav på effektiv logistik, punktlighet och varsam hantering av godset.

Vitvarorna lastas på lagret i Nykvarn och levereras till byggarbetsplatserna via omlastning på vår terminal i Västberga.

Fakta:

 • Uppdraget utförs med fordon som drivs med fossilfria drivmedel.
 • Leveranserna sker vardagar ca 250 dagar per år.
Hur kan vi hjälpa sig?

Skicka din fråga till oss.