Offertförfrågan

Widriksson Logistik fortsätter att utveckla sitt utbud av fordon, nu med en helt ny höj- och sänkbar distributionsbil från Mercedes-Benz. Den unika utformningen bidrar till bättre arbetsmiljö och ökad trafiksäkerhet, bland annat genom extra stora rutor, kameror och radarsystem.

Det nya fordonet är en Mercedes-Benz Econic med höj- och sänkbart ”Stockholmsskåp”. Hytten är lågbyggd vilket underlättar in- och ursteg. Det är också lätt att gå ut på höger sida tack vare ”bussdörren” och det låga golvet. De stora rutorna gör det lättare att se medtrafikanter och det blir lättare att få ögonkontakt eftersom föraren sitter lika lågt som i en buss. Econic är också försedd med flera kameror och radarsystem som bevakar de partier som är svåra att se i backspeglar.

– Vi strävar hela tiden efter att utvecklas och testa nytt, med siktet inställt på smidig, effektiv och hållbar logistik. Vi har valt Econic eftersom det är ett fordon som passar perfekt för citydistribution och ställer höga krav på arbetsmiljö och trafiksäkerhet, något som är mycket viktigt för oss, säger Johan Nyblom, vd Widriksson Logistik.

Widriksson Logistik har till att börja med köpt ett Econic-fordon som nu ska börja användas i trafik. Det kan bli aktuellt med fler fordon längre fram.

 

För mer information kontakta gärna:
Christel Grip, Hållbarhets- & Kommunikationschef på Widriksson
Tel: 08-588 929 17
E-post: christel.grip@widrik.se