Offertförfrågan

Nu installerar Widriksson Logistik snabbladdare för elfordon vid sin terminal i Västberga i Stockholm. Det görs för att säkerställa fungerande laddinfrastruktur för sin fortsatta satsning på elfordon. Laddstationen kommer också att vara öppen för publik laddning för företag och privatpersoner.

Antalet elfordon ökar hela tiden och behovet av snabbladdning likaså. Många med elbil har behov av och ser fördelar med att kunna ladda oftare och snabbare. Med snabbladdare tar det mellan 15 och 45 minuter att ladda de flesta elfordon upp till 80 procent — vilket gör det snabbt och enkelt att ladda.

Widriksson Logistik har därför investerat i en ny laddstation med två laddpunkter vid terminalen i Västberga. Laddaren är placerad så det är möjligt för vem som helst att använda den.

– Detta är en del i vår hållbarhetsstrategi. Vi vill göra det möjligt för fler att ladda snabbt och fossilfritt, det tjänar vi, samhället och klimatet på. Elen är en blandning av egenproducerad el från våra egna solceller och el märkt Bra Miljöval som vi köper, säger Foed Meliane, vd på Widriksson Logistik.

Elfordon i kombination med gasfordon är grunden i Widrikssons fortsatta drivmedels- och fordonsstrategi och dieselfordon som körs på HVO byts därför kontinuerligt ut till el- och biogasfordon.

Snabbladdaren som Widriksson Logistik har investerat i är av typen Siemens SichargeD 160kW, en skalbar laddare som gör det möjligt att koppla på fler laddpunkter på samma laddare vid senare tillfälle. Investeringen i laddstationen har möjliggjorts tack vare stöd från Klimatklivet.

 

För mer information kontakta gärna:
Christel Grip, Hållbarhets- & Kommunikationschef
Tel: 08-588 929 17
E-post: christel.grip@widrik.se