Widrikssons Åkeri

Vi levererar. Med förnybara drivmedel.

Vår affärsidé

Vi levererar enkel, personlig och hållbar logistik. På Widrikssons jobbar vi nära våra kunder med en personlig service. Flexibilitet, kvalité, engagemang och kompetens är nyckelord i alla våra samarbeten och målet är att hjälpa våra kunder med lönsamma, sunda och miljösmarta lösningar.  

Vårt ansvar

Ett av våra viktigaste ansvar är vår påverkan på miljön. Vi har ett miljötänk i alla våra processer och att minska vår påverkan är ett ständigt pågående arbete. Som företag har vi satt upp ett tydligt mål – hela vår verksamhet ska vara klimatpositiv år 2030.

I vårt hållbarhetsarbete jobbar vi även med sociala frågor. Där engagerar vi oss i projekt som syftar till att främja integrationen och skapa arbetstillfällen för invånare i socialt utsatta områden. Vi vill skapa inkluderande, jämställda arbetsplatser för alla typer av människor.

Terminal

Vår terminal ligger i Västberga, Stockholm. Anläggningen är modern med hög standard och ligger strategisk belägen nära E4:an och endast 7 km från Stockholm C. På vår terminal har vi lagringsmöjligheter för såväl styckegods som kyl- och fryslager för livsmedel, vilket betyder att vi har möjlighet att leverera livsmedel i en obruten kylkedja hela vägen från lager till dörr.

Widriksssons historia

Vår resa startade 1953 när Henry ”Putte” Widriksson grundar Widrikssons Åkeri. Han började småskaligt med en bil, modell Fargo, och med Aftonbladet som sin första kund – en kund som vi levererade åt ända fram till 2017. 

1996 köper Tomas Andersson och Kenneth Stefansson Widrikssons Åkeri. Vid den här tidpunkten hade vi 17 bilar och en omsättning på 10 mkr. Under 2001 Widrikssons Åkeri tar över hela Real Logistics verksamhet och börjar i och med det leverera sin första matkasse.

I början av 2006 köper vi vår allra första biogasbil – och många fler ska det bli efter det. Ett första steg i att bli ett ledande åkeri inom hållbarhet. 2010 är det invigning och flytt till vår nybyggda terminal i Stockholm (Västberga). 2014 bygger vi vår egen tankstation på terminalen och kan nu förse våra fordon med fossilfria drivmedel precis utanför dörren.

I år fyller vi 65 år och är 200 anställda med 120 fordon. Vår resa fortsätter med nästa mål framför oss – att bli klimatpositiva år 2030.  

Certifieringar och dokument

Kvalitet & Miljö

Vi på Widrikssons Åkeri är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.Vi leder utvecklingen för miljövänliga transporter inom distribution. Läs mer här.

Transportvillkor

Vi tillämpar de allmänna bestämmelserna alltrans2007 för våra uppdrag.

Tillstånd och kontrollrapporter

Resultat av livsmedelskontroll 201509
Tillstånd – Transport av avfall 2014

Hur kan vi hjälpa sig?

Skicka din fråga till oss.