Widrikssons en av tre nominerade i Stora Åkeripriset

Stora Åkeripriset delas årligen ut till goda förebilder i åkeribranschen av Sveriges Åkeriföretag. Widrikssons Åkeri är en av tre nominerade 2019. Vinnaren presenteras den 23 maj.

-Vi vill vara ett föredöme inom logistik och transport, och nomineringen till Stora Åkeripriset är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Vi är väldigt glada och stolta och nomineringen sporrar oss att arbeta vidare med samma entusiasm, säger Johan Nyblom, vd på Widrikssons.

Kriterierna för att nomineras till utmärkelsen innefattar bland annat att innovationsförmåga och proaktivitet ska vara en ledstjärna i verksamheten.

-Vi arbetar flexibelt och effektivt för att skapa smarta och hållbara transportlösningar. En nyckel är att prioritera digital utveckling och kontinuerliga innovationer för att förbättra helhetsupplevelsen av våra transporter, säger Johan Nyblom.

Med ett ökande leveransbehov är hållbarhetsfrågan viktig för åkeribranschen i stort. Här är Widrikssons en av landets ledande aktörer. Under 2018 uppmärksammades Widrikssons hållbarhetsarbete genom att företaget erhöll en delad andraplats i Transportföretagens Hållarhetspris och man kunde som första åkeriföretag i Sverige börja använda märkningen Bra Miljöval på de av företagets transporter som körs på biogas. Samtliga transporter körs idag på förnybara drivmedel och Widrikssons strävar mot en klimatpositiv verksamhet år 2030.

Ett tredje prioriterat område är att vara en engagerad arbetsgivare och samhällsaktör.

-Vår ambition är att ta en aktiv part i att främja integration och locka arbetskraft till branschen, men också att vara en föregångare som en attraktiv arbetsgivare. Kollektivavtal är en central fråga för oss, och vi erbjuder kontinuerlig vidareutbildning och möjlighet till utveckling för våra medarbetare, säger Johan Nyblom.

Prisutdelningen för Stora Åkeripriset sker vid Sveriges Åkeriföretags årsmöte i Skövde den 23 maj.

För mer information kontakta gärna:
Christel Grip, Hållbarhets- & Kommunikationschef på Widrikssons
Tel: 08-588 929 17
E-post: christel.grip@widrik.se